Hvor spennende er en bestemor på en skala fra 1-10?

Som ung tror man gjerne at eldre er en utdøende rase! Hvor spennende er en bestemor på en skala fra 1-10? De har alltid vært der, og ble jo (uheldig for dem) født før verden ble et spennende sted. Så kommer det en tid i livet at vi begynner å bli nysgjerrige på disse som har formet oss og gitt oss av sin tid og kjærlighet. Hvem er de og hvem var de, egentlig?

 

En ukjent historie

En av mine kunder ville så gjerne bli bedre kjent med bestemoren sin og tok kontakt med meg for å snakke litt om dette. Dette var en helt vanlig bestemor som hadde jobbet i butikk og vært hjemme med ungene sine mens de var små. Alle elsket bestemor sine boller, og hun hadde strikket en hel haug med varme lester til hele storfamilien. Kunne dette bli en spennende historie å fortelle videre?

Jeg er med deg på ditt skriveprosjekt

Vi ble enige om å samarbeide om «Prosjekt Bestemor» og la en plan. Det hun trengte var noen å kaste ball med, noen som var like interessert i prosjektet som hun var. Vi ble dermed enige om faste møter enten på telefon eller på nettsamtale. Vi hadde også god kontakt på Messenger slik at hun alltid opplevde at jeg var der for henne mens hun jobbet med bestemors historie.

GodtFortalt-metoden

Så satte jeg henne i gang med min metode. Hun fikk gode spørsmål hun kunne bruke og praktiske tips til hvordan gå steg for steg sammen med bestemoren. Vi lette i hyttebøker og gamle lokalaviser på det digitale nasjonalbiblioteket, og vi bladde i album sammen på teams. Underveis vasket jeg tekstene hennes og gav viktige innspill om tekst og bilder som burde være med. Ofte er det fint at noen kan se et prosjekt utenfra. Denne kunden valgte «full pakke» og min grafiske designer kunne sette i gang med bokas utseende. Til slutt kunne vi sende hele prosjektet til trykkeriet.

Og for et fantastisk prosjekt det ble!

Selvfølgelig viste det seg at Bestemor var en spennende kvinne, med drømmer og håp og levd liv. Hun kunne mer enn å bake boller, og kunne snakke om mye annet enn strikkeoppskrifter. I løpet av prosessen fikk disse to kvinnene et nært og varmt forhold, og fikk bety mye for hverandre. Dette ble toppet med en flott bok som ble presentert på en fest for hele storfamilien.

Etterord

Storfamilien valgte underveis å støtte prosjektet økonomisk ved å kjøpe et eksemplar av boka til alle i sin familie. Dette gjorde at min kunde, før den store festen, kunne bestille et eksemplar til alle sammen.

 

Ta kontakt så kan du gjøre det samme!