Når skjer egentlig livet?

Når skjer det som skal med i livshistorien min? Når skjer egentlig livet, kan man lure på. Svaret er at livet består av alle små og store øyeblikk. De vi aldri glemmer, og de som bare humper og går forbi uten at vi legger merke til dem. Jeg får ofte spørsmål om hva som er stort nok til å tas med i historien man skal skrive om seg selv. Her skal jeg gi deg mine beste råd. Litt om følelser og om historisk fakta.

Flytting er ofte et minne vi husker godt.

Milepæler

Det kan være lurt å starte med milepælene, da blir de knagger du kan holde fast ved. Så kan andre historier få et lerret å dukke opp på. Skolestart eller flytting er slike milepæler.

Følsomme opplevelser

De minnene som skapte følelser i oss kan også trygt tas med. De har satt spor og har preget deg og gjort deg til den du er. Kanskje vil du oppleve at du ser saken fra et annet ståsted i ettertid, og en helt ny historie dukker opp. Jeg bruker å kalle dette for «å skrive seg til klarhet», og det gjør jeg ofte. (Dette skal jeg si mer om senere.)

Historiske fakta

Noe jeg synes er en artig ting å skrive om, for å gi videre, er opplevelser som generasjonene etter meg kan smile litt av. Da tenker jeg på de helt enkle ting. Eksempel på dette kan være hva det vil si å hoppe paradis, eller hvordan vi tre søsknene delte ei flaske brus på lørdagene, og at vi målte og helte fram og tilbake så alle skulle få like mye.

Mitt beste råd

Gå i gang! Skriv i vei, og la historien om deg bli til mens du minnes og hygger deg med levd liv i alle fasetter.

 

Livshistorien din lever og utvikler seg hele tiden. Gi deg selv en opplevelse hver dag, kanskje blir dette den du vil ta med i din Livshistorie.

Ta kontakt med meg!