Rett tilbake i barndommen

Å lage boken om sitt eget liv er en reise gjennom mange ti-år. Vi som er voksne i dag skal til og med tilbake til et annet årtusen for å finne minner fra barndommen, og andre hendelser som må med i ei slik bok. Her har du ”billett og reisedokumenter” som du kan bruke som enkle tips og råd mens du jobber med boka.

fil-07-10-2016-16-11-30Ut på tur

Minner trigges ofte av følelser. Derfor kan det som setter i gang følelser hos deg være en god inngangsbillett for å huske tilbake. Ét tips kan være å fysisk reise tilbake til gamle tomter. Enten det dreier seg om et annet sted, eller bare din barndoms dal i samme by.

Smaker og lukter

Eller kanskje kan det å lage en matrett slik mor gjorde det være det som gir deg de rette følelsene og sender deg rett tilbake til barndommen. Mye av det som ble laget og servert i barndommen er ikke lengre på menyen i moderne travle hjem, derfor kan denne ”metoden” også være noe å dele med barnebarn ved at du inviterer på middag som dere lager sammen.

For noen er lukter den beste måten å ”huske” på. Kanskje må du tilbake til naturen for å finne de luktene som starter din reise. Skogen, havet, fjellet, gårdsbruket, hvor finner du dine ”minnelukter”?

Bilder

For de aller fleste av oss vekkes minner når vi ser bilder tatt av oss selv eller hendelser vi var med på. Et veldig godt hjelpemiddel for å komme i rette stemning via bilder er den fantastiske bokserien som Vega forlag har gitt ut. Den heter Barndom og tar for seg glimt fra 40- til 90-tallet i Norge. Her er matretter, moter, interiør og mye annet fra akkurat ditt barndomstiår. På bildet over ser du dem alle, og mine bøker om barndommen fant jeg hos Libris.

God reise i eget liv!